С гол в последната минута “Септември” победи с 3:2 “Етър” (2001 г.) на “Ивайло”

Публикувано на ср, 23 Ное. 2016
160 четения

Юношите на “Етър”, родени 2001 година, отстъпиха с 2:3 на “Септември” (София) в мач реванш от осминафиналите за Купата на БФС. Първият двубой в столицата беше завършил 3:1 за домакините и играчите на треньора Марин Стефанов се нуждаеха от победа с два чисти гола, за да продължат напред.
Напрежението оказа влияние на етърци и на стадион “Ивайло” гостите направиха по-силно първо полувреме. В 15-ата минута Румен Фратев се възползва от неразбирателство между защитник и вратаря и промуши топката в мрежата – 0:1. Десет минути по-късно Владимир Николов от гостите проби отдясно и стреля, но вратарят Стефан Петров извади в корнер, а после хвана и далечен удар на Белнейски. В 26-ата минута при съмнително за засада положение Емил Колев от “Септември” излезе срещу вратаря и с удар под плонжа му направи 0:2, което реши крайния изход от мача.
Постепенно “виолетовите” пренесоха играта напред и в 36-ата минута грешно върната от гостите топка попадна у Бранислав Ботев, но той се забави да нанесе удар. Веднага след това бе съборен и от отсъдения фаул стреля над гредата.
Второто полувреме нямаше нищо общо с първото. Етърци се окопитиха и натиснаха гостите, като само за една минута нанизаха два гола и изравниха резултата. В 50-ата минута Бранислав Ботев с техничен удар намали, а още след центъра “виолетовите” отнеха топката и в голова позиция излезе Кольо Станев, който не сгреши – 2:2.
До края на мача играта бе много интересна – динамична и двуостра. Домакините имаха възможности да вкарат и трети гол, за да стигнат до победа за престиж, но и вратарят им Стефан Петров спаси два-три много опасни удара на “Септември”. В последните минути гостите бавеха темпото и разчитаха на контри. Мачът отиваше към логично равенство 2:2, когато в добавеното време след центриране Емил Колев с глава вкара третото победно попадение за “Септември”, който с общ резултат 6:3 продължава на четвъртфиналите.
“Етър”: Стефан Петров, Алекс Паунчев, Николай Лазаров, Валери Радославов, Ростислав Узунов, Кристиян Радойчев, Димитър Динев, Филип Георгиев, Стоил Стефанов, Кольо Станев, Бранислав Ботев (Добромир Добрев, Ерай Алков, Анджело Глузов, Борислав Марков, Асен Асенов, Христо Кьомеров, Христо Анев).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново