Лекоатлетите на ВТУ с отлично представяне на държавното първенство по лекоатлетически крос

Публикувано на ср, 23 Ное. 2016
129 четения

Великотърновският университет спечели отборната титла при жените и второ място при мъжете на държавно първенство по лекоатлетически крос за студенти, проведено в неделя в парк “Света гора”. В състезанието взеха участие 25 мъже и 21 жени от университети в страната. Домакин на проявата бе ВТУ в лицето на доц. Йордан Йотов и преподаватели от катедра “Теория и методика на физическото възпитание” с подкрепата на Асоциацията за университетски спорт. За отличното организиране на състезанието помогнаха и студенти доброволци от специалност “Педагогика на обучението по физическо възпитание”. След женския състав на ВТУ се наредиха Пловдивският и Софийският университет. Мъжкият състав на ВТУ беше изпреварен само с две точки от Национална спортна академия, трети се наредиха състезателите от Пловдивски университет.
В индивидуалното класиране при жените на 2000 м златният и сребърният медал бяха грабнати от Моника Георгиева и Маринела Нинева, двете от специалност “Педагогика на обучението по физическо възпитание” във ВТУ с времена съответно 7,19 и 7,29 мин. Трета се нареди Таня Димитрова от Пловдивски университет със 7,35 мин. За първото място в отборното класиране за ВТУ при жените допринесоха и Юлия Керемедчиева (от същата специалност), чиято спортна специализация е катеренето, но тя се представи отлично и като атлетка и Валерия Петрова от специалност “Психология”.
При мъжете на 6000 м отново на върха застана Стоян Владков с време 20,38 мин., на второ място се класира Георги Гергов с 21,24 мин. и двамата представители на ВТУ и изучаващи спортната специалност. Трети е Александър Сръндев от Национална спортна академия с 21,48 мин. За отборното второ място на ВТУ при мъжете допринесоха също Валентин Борисов и Димитър Марков (двамата четвъртокурсници в спортната специаност), които не са специалисти в лекоатлетическите бягания, но се представиха отлично и заеха позиции в средата на класирането.
Любопитно е, че няколко часа по-рано Маринела Нинева и Моника Георгиева взеха участие в последното за годината атлетическо състезание, като старатираха на традиционния крос в Ловеч на 4 км при жените. Победителка стана Нинева от “Локомотив” (Дряново), състезателката на “Локомотив 2010” остана втора.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново