С два гола на Моева етърки биха ЖФК “Варна”

Публикувано на ср, 28 сеп. 2022
138 четения

Втора домакинска победа в първенството на “А” група при жените спечели “Етър”, който надделя с 2:0 над ЖФК “Варна”. За гостенките пък това бе първа загуба. И двете попадения реализира Мирела Моева преди почивката след асистенции на Велизара Владимирова.
Първото полувреме бе и по-интересното и предложи повече положения. Етърки започнаха силно и още във 2-та минута след корнер Цвети Василева би, но вратарката улови удара ѝ. След още две минути “Етър” поведе. След пас на Владимирова Мирела Моева прехвърли вратарката за 1:0. После обаче “болярките” се поотпуснаха и позволиха на варненки да създадат няколко положения. В 18-ата минута опасен удар на Дескова бе избит от Мартина Илиева, а малко след това Тодорова изпревари вратарката, но не уцели вратата. Нов удар на Дескова бе хванат от Илиева.
За етърки пък изстрел на Моева бе спасен с крак от вратарката Исоева. Вторият гол на домакините съвсем реши мача. В 33-та минута пак Владимирова изведе Мирела Моева и крилото се разписа за 2:0. До почивката още един удар на Габриела Боюклиева бе избит с крак от Исаева. През втората част умората и горещото време повлияха и ситуациите не бяха много. В 52-та минута Владимирова от фаул стреля над вратата, после и Моева би в аут, а в 65-ата минута и двете се разминаха с гол пред вратата. За гостенките пък удар на Мария Кулукова бе спасен от Мартина Илиева и мачът логично завърши 2:0.
Етърки с 6 т. и 10:2 голова разлика са в челната петица, а на 1 октомври гостуват на шампиона “Локомотив” (Стара Загора).

loading...
Пътни строежи - Велико Търново