Румяна и Владимир Пановски бяха наградени за принос към леката атлетика

Публикувано на пн, 24 окт. 2016
398 четения

Българската федерация по лека атлетика и Европейската атлетическа асоциация наградиха заслужили атлетически деятели във В. Търново. Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов връчи плакети от организацията на личности от атлетическото семейство, които празнуват кръгли годишнини през 2015 и 2016 г. Плакети за дългогодишен принос получиха Румяна Пановска, която е с повече от 20-годишен стаж в националния отбор на България в бяганията на дълги разстояния и е многократна медалистка от държавни първенства, и съпругът ѝ треньорът ѝ в “Атлетик 91” Владимир Пановски. Останалите наградени са Лиляна Томова, Галя Николова, Елена Николаева и Атанас Атанасов. Специална награда от Европейската атлетика получи Костадин Чифлиджанов.
52 клуба от страната участваха на общото събрание на Федерацията по лека атлетика, проведено във В. Търново. Делегатите приеха отчета на организацията за 2016 г. и гласуваха бюджета за 2017 г. Добромир Карамаринов подчерта успехите на международната сцена при мъжете, жените, както и при юноши и девойки младша и старша възраст на международната сцена.
Представителите на клубовете решиха отново да се изпрати писмо до Министерството на младежта и спорта за връщане на критериите за финансиране на клубовете, приети от Общото събрание на БФЛА.
След събранието повечето от делегатите посетиха реновираните атлетически съоръжения на стадион “Ивайло”. Днес във Велико Търново пристигат атлети от националния отбор на България за тренировъчен лагер. През 2017 г. градът ще е домакин на атлетически турнир за момичета и момчета.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново