Разделиха елитните U15 и 17 групи на две, пратиха “Етър” в Западната

Публикувано на ср, 17 юни 2020
239 четения

БФС реши временно, само за сезон 2020/2021 г. да раздели елитните юношески групи на две. Причината са форсмажорните обстоятелства, свързани с пандемията от COVID-19, и стремежът към опазването на здравето на младите футболисти, треньорските щабове и служителите на футболните клубове, както и заради затрудненото финансово състояние на редица клубове и школи.
На заседание на Комисията по детско-юношески футбол бяха утвърди съставът и формата за провеждане на първенствата на различните възрастови групи (U19, U17 и U15).
Така вместо единна Елитна група първенствата (в редовната си фаза) ще бъдат обособени на две групи (Източна и Западна) на географски принцип. От по-следващия сезон 2021/2022 г. надпреварите ще се провеждат отново по стандартния формат с единна елитна група.
Отборите на “Етър” влизат в Западните групи и в двете възрасти. При 17-годишните “виолетовите” надежди ще мерят сили в редовния сезон с връстниците си от Септември (София), Левски (София), ЦСКА-София (София), Славия (София), Национал (София), Левски-Раковски (София), Витоша (Бистрица), Пирин (Благоевград), Локомотив (София), Спартак 1919 (Плевен) и Монтана.
При 15-годишните етърци са заедно в първата фаза с Левски (София), ЦСКА-София, Септември (София), Славия (София), Национал (София), Спартак 1919 (Плевен), Витоша 13 (София), Пирин (Благоевград), Ботев (Враца), Монтана и Борислав 2009 (Първомай).
Регламентът предвижда в редовната фаза от първенството на двете групи – Запад и Изток, да се играе всеки срещу всеки при разменено гостуване.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново