Николай Николов спечели сребърен медал още в първото си състезание в ловната стрелба

Публикувано на ср, 17 юни 2020
342 четения

Впечатляващ дебют направи 16-годишният великотърновец Николай Николов още на първото си състезание по ловна стрелба, като спечели сребърен медал. На полуфиналите на държавното първенство, провели се в Долни Дъбник, той завърши втори в дисциплината скийт при младежите и спечели квота за държавните финали.
Николай се занимава с ловна стрелба едва от есента, като води тренировки на стрелбището във великотърновския клуб под ръководството на многократния шампион и национал на България Пламен Филев. На полуфиналите в Долни Дъбник той бе най-малкият участник при младежите и участва за пръв път на състезание. Съвсем нормално бе Николай да започне с напрежение, но се отпусна и направи много силно представяне.
Първи в неговата възрастова група и дисциплина стана Ивайло Димов от “Балиста” (Казанлък), който се състезава от три години, а дебютантът Николай Николов изпревари представител на Плевен, който не се яви на награждаването.
Ловната стрелба у нас още не се радва на голямо признание, въпреки че България има много успехи, а и е олимпийски спорт. 17-годишната Селин Али от Айтос стана световен шампион за девойки. Финалите на държавното първенство по ловна стрелба ще бъдат отново в Долни Дъбник, м.г. в тях взеха участие над сто водещи състезатели от страната.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново