Ралица Митева триумфира два пъти с шампионската титла

Публикувано на чт, 13 май 2021
129 четения

Великотърновката Ралица Митева от СКМП “Царевец” триумфира с шампионската титла на България в две възрасти на държавното първенство по модерен петобой за юноши и девойки под 17 г. и 19 г., провело се в Пазарджик. Клубът участва с двама състезатели.
Във възрастта родени до 2005 г. дисциплините бяха 200 м плуване св. стил и комбинирана (3х800 м с три стрелби) – т.нар. трибой. Ралица стана държавен шампион, като това е четвъртата ѝ поредна титла в тази възраст. Мартин Христов се класира трети. При по-големите (родени до 2003 г.) дисциплините са 4 – плуване 200 м св. стил, фехтовка и комбинирана дисциплина 4х800 м бягане с 4 стрелби.
В тази възраст Ралица отново стана шампионка и спечели първа титла в тази възраст. Тя стартира с 54 секунди изоставане от лидерката и финишира на близо 20 сек. преди втората в класирането. Мартин стартира десети, но се класира 8-и, което му даде право да участва през юли на държавното за мъже. И двамата постигнаха отлични резултати, особено в комбинираната дисциплина (бягане и стрелба), но имат и голям напредък във фехтовката. Състезанието бе с ранг на международен турнир “Мемориал Христо Чочев”, въпреки че заради ограниченията не участваха чужденци.
“Доволен съм от постигнатите резултати, въпреки създалите се технически проблеми при старта на Ралица. На два пъти се повреди мишената, на която стреля, и се наложи в хода на състезанието да сменя позицията за стрелба, което доведе до голямо забавяне за нея, но прояви характер и се пребори”, коментира треньорът Панайот Паздерков.
7
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново