Ралица Митева стана държавен шампион до 12 г.

Публикувано на чт, 20 юли 2017
415 четения

Ралица Митева от СКМП “Царевец-ВТУ” записа най-добро представяне от състезателите на клуба в държавното първенство по плуване за деца до 12 години. Тя спечели пълен комплект медали, като бе в челната петица и на всички дисциплини, в които участва.
Общо 250 млади състезатели, представители на 40 клуба, взеха участие в надпреварата. “Царевец-ВТУ” се представи с осем спортисти – 4 момичета и 4 момчета: Ралица Митева, Таня Недялкова, Вероника Христова и Илияна Джурова, както и Мартин Христов, Йоан Иванов, Кристиян Кирилов и Ивайло Евтимов.
Ралица стана шампион в дисциплината 50 метра гръб, на стометровата дистанция спечели сребърен медал, а на 200 м е с бронзово отличие. Отличното си представяне тя допълни с четвърто място на 400 метра свободен стил, а на 200-метровата дистанция е пета.
Таня Недялкова и Вероника Христова влязоха в десятката на коронните си дисциплини в бруста и бътерфлая. Четирите момичета сформираха щафета 4х100 метра св. стил, на която заеха девето място.
“Момчетата не заеха призови класирания, но на някои от дисциплините подобриха личните си резултати. В отборното комплексно класиране сме 12-и, а само при момичетата – десети. По медали се наредихме на девета позиция”, съобщи треньорът Панайот Паздерков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново