Отборите на ВТУ и “Баш Мечките” отиват на финалния турнир на 3×3 България Тур

Публикувано на чт, 20 юли 2017
93 четения

Отборът на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” участва в силен Чалъндж 3х3 турнир в Сибиу, Ръмъния. Финалистите от надпреварата придобиха право на участие на мастърса 3х3 в Прага, който ще се проведе на 5 и 6 август. ВТУ, който по-рано през годината стана за поредна година студентски шампион на 3х3 при мъжете, представяше страната ни в Румъния. Антон Диков, Евгени Иванов, Андрей Иванов и Антонио Станков победиха три румънски отбора на 1/4-финалите, както и домакина на надпреварата от Сибиу, но допуснаха загуба на полуфиналите. ВТУ се класира на четвърто място, което им даде право да участват в Чалъндж турнира с награден фонд 10 000 долара, проведен в неделя. Конкуренцията в него беше изключителна, като личаха имената на “Земун”, заемаш шесто място в ранглистата на ФИБА 3х3, “Амстердам” и “Белград”, които са съответно десети и единадесети в световната класация.
В група А на Чалъндж 3х3 великотърновци загубиха от “Земун” със 7:21, от “Копенхаген”, за който играе бившият национал Иван Тилев с 10:21 и изпуснаха победата срещу австрийския “Амстетен” в мач, завършил 19:20. В крайното класиране ВТУ завърши 16-и.
Преди турнира в Сибиу университетският ни тим спечели предпоследния кръг от 3×3 България Тур 2017, който се проведе във Варна. На финала победи с 21:18 Nordgym, който бе в състав Михаил Капитанов, Атанас Даракчиев, Христо Михайлов и Станислав Цонков. Това им дава право на участие във финалния турнир на 22 юли в София. В него ще играят победители от 11-те турнира и най- добрите 5 втори състава. Победителят от финала в София се класира на RAIFFEISEN BANK Букурещ 3×3 Чалъндж 2017 на 12 август 2017 г. Във финалния турнир в столицата ще вземат участие и “Баш Мечките”, които спечелиха надпреварата в Поликраище.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново