Ралица Митева с успехи на световното в Египет

Публикувано на ср, 22 сеп. 2021
473 четения

Успешно представяне записа Ралица Митева на световното първенство по модерен петобой за юноши и девойки U17 (под 17 години), което се проведе в Александрия (Египет). Дисциплините бяха 200 метра свободен стил и комбинирана дисциплина (3х800 м бягане с три стрелби).
Ралица участва индивидуално и на смесена щафета (едно момиче и едно момче). На щафетата със съотборника си Емил Грозданов в крайното класиране завършиха на шесто място от 17 щафети. На плуването 2х100 м завършиха първи, а на комбинираната дисцилина 2х800 метра с две стрелби (за всеки от двамата) се наредиха седми.
“Конкуренцията беше уникална. От трето до шесто място буквално бяха на няколко секунди разлика. На нашите състезатели не им достигнаха само 7 секунди за медал. В индивидуалното на финала Ралица се нареди на 24-то място от 52 момичета. Състезанието беше във формат полуфинал-финал. Като цяло съм доволен от класирането на база съпътстващата я контузия. Постигна лични резултати – в плуването с 2 секунди (на финала завърши на 4-то място), а на комбинираната дисцилина с 20”, коментира треньорът Панайот Паздерков.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново