Радо Златанов влезе в топ 8 на 100 м на световното по лека атлетика

Публикувано на пт, 26 юли 2013
195 четения

Радослав Златанов (в средата) единствен от българите участва във финала на 100 метра.

Радослав Златанов се класира на трети финал на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Лион, Франция. След като завърши на четвърто място в скока на дължина и намери място сред осемте най-бързи мъже на планетата в бягането на 200 метра, снощи великотърновският лекоатлет участва и в битката за разпределението на медалите на 100 метра, категория Т13. В сряда бронзовият медалист от Параолимпийските игри в Лондон завърши на трето място във втора полуфинална серия в спринта на 100 м с резултат 11.18 сек.
Победител в серията стана олимпийският шампион и световен рекордьор Джейсън Смит от Ирландия с време 10,72 секунди. На второ място се подреди Намбала Йоханес от Намибия с 11,05 секунди.
Радослав Златанов влезе с четвърти резултат във финала, като от първа серия единствено победителят Джонатан Нтуту, пробягал дистанцията за 10,99 сек. бе по-бърз от него. Другият българин, Иван Стоев се класира седми в първа серия с 11.68 секунди и не намери място сред финалистите.
Резултатът на Радослав Златанов на полуфинала в Лион е по-добър от този на финала на 100 метра на параолимпийските игри в Лондон, когато великотърновският атлет завърши на шесто място с време 11.25 сек.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново