Представители на “Hemus Taekwondo Centre” участваха в съдийски семинар

Публикувано на чт, 12 февр. 2015
191 четения

Представители на “Hemus Taekwondo Centre” – Димитър Сейков и Даниел Маринов, както и бившата възпитаничка на клуба Ралица Чернева взеха участие в съдийски семинар, проведен на 7 и 8 февруари във Велинград. Основната цел беше опресняване на квалификацията на националните съдии и детайлно запознаване с новите промени в състезателния правилник, влязъл в сила от 1 януари 2015 г. За първи път подобно мероприятие се организира извън София, в подходящи условия за активна обмяна на опит, сътрудничество и взаимопомощ. Това стана възможно благодарение на Фонда за развитие на съдийството, както и на подкрепата на ръководството на БФ таекуондо.
“Семинарът се проведе при много добри условия, с осигурена мултимедийна презентация, системи за отчитане DaeDo за практическите занятия, както и достатъчно пространство за упражняване на реферски умения и симулации на конкретни ситуации.
Предвид наближаващите мащабни открити турнири, организирани от български клубове съвместно с Българската федерация по Таекуондо-WTF, семинарът беше важна част от подготовката за осигуряване на високо качество на съдийството”, разказаха представителите на “Hemus Taekwondo Centre”, участвали в семинара.
Общо 44 съдии от цялата страна бяха запознати с промените в състезателния правилник. Съдийската комисия към БФТ благодари на всички участници за старанието, както и специално на международните съдии Христо Върбанов, Иван Хаджиянев, Радостин Григоров и Тома Стойков, които значително допринесоха за гладкото и успешно провеждане на семинарните занимания.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново