Подготовката на “Етър” по дати

Публикувано на вт, 19 май 2020
142 четения

Ясни са точните срокове на триетапната подготовка, която провеждат “Етър” и отборите от Първа лига. Спортният министър Красен Кралев издаде заповед, която точно фиксира датите на трите етапа.
Първият етап, който стартира на 15 май, ще продължи до сряда, 20 май. В него тренировъчните занимания на открито се провеждат на групи с до 5 футболисти и до 2 треньори.
Петдневен е и вторият етап, който ще бъде от 21 до 26 май. В него вече тренировките могат да бъдат на групи с до 11 футболисти и до трима треньори.
Същинският трети етап е от 9 дни и е от 27 май до 4 юни, като тренировъчните занимания на открито ще се провеждат с целия отбор. Важно е и че в него се разрешава провеждането на контролни срещи без публика за въвеждане на отборите в първенството. Така на практика “Етър” ще може да изиграе една или две контроли преди гостуването на “Локомотив” (Пловдив).
В срок до 21 май БФС трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.
Точка 4 от заповедта гласи, че на 5 юни може да започне първенството без публика. Липсата на публика среща сериозен отпор от феновете и самите футболисти, които недоумяват от разрешаването на посещение на кафенета, ресторанти и концерти на открито и кино на закрито, както и на фитнес зали и молове, а не и на допускане на публика дори и при намален капацитет и спазване на противоепидемичните мерки.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново