Победа за Миро Ангелов и Еди Сивов в рали “Стари столици”

Публикувано на ср, 5 сеп. 2018
358 четения

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечелиха рали “Стари столици”, трети кръг, от националния рали шампионат. Така от началото на сезона двамата имат пълен актив победи във всички кръгове, а в Шумен взеха и всички 9 етапа. Екипажът им със Skoda Fabia R5 триумфира в 49-ото издание на ралито.
Екипът на “Мегапорт Рейсинг” завърши първия ден като лидер с аванс от 11 секунди. Представителите на АСК “Мегапорт” дадоха най-добри времена във всичките четири етапа за деня, като най-близо до тях бе тандемът на Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Така през втория ден двамата имаха само една-единствена задача – да завърши надпреварата от пет скоростни етапа с обща дължина от 47,8 състезателни километра, и те го направиха с лекота. Крайното време на екипажа с Skoda Fabia R5 е 46,46 мин., а втори на 2 минути след тях останаха Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. Трети на почетната стълбица се качиха шампионите за 2017 г. Тихомир Стратиев и Добрин Борисов с Peugeot 208 R2.
“Доволни сме от състезанието. На предпоследния етап на преминаването през Стъклото реших да направя донът за публиката, мисля, че се получи добре. На Шуменска крепост обаче дадохме газ, защото е пауърстейдж, който дава допълнителни точки и не искахме да ги рискуваме”, коментира Мирослав Ангелов. Следващият кръг от шампионата е рали “Сърбия”, на 22 и 23 септември.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново