Пистата на “Ивайло” е напълно готова

Публикувано на чт, 20 авг. 2015
881 четения

Напълно готова е новата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло”. Тя е единствената в България, която разполага с девети коридор за бягане.

Новата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло” е напълно готова. Завърши разчертаването на коридорите от немската фирма “Политан” и вече няма пречки в пълноценното използване на съоръжението.
След продължилите дълго време ремонти стадион “Ивайло” разполага с един от най-добрите тревни терени в страната и с една от най-качествените лекоатлетически писти, отговаряща на изискванията на Международната федерация по лека атлетика.
Пистата е единствената в България, която разполага с девети коридор, съобщи директорът на Общинско предприятие “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Деветият коридор е откъм централната трибуна и може да се използва за стартове на 100 м и 110 м с препятствия. Наличието му е огромен плюс, тъй като много често на състезания финалистите са повече от осем, тъй като двама лекоатлети дават еднакви времена. Съществува и практика на големи турнири резервният коридор да се предоставя като бонус на представител на домакините, който не е влязъл във финала. С девети коридор е пистата на Олимпийския стадион “Птичето гнездо” в Пекин, където от 22 август започва световното първенство по лека атлетика.
Пистата бе обновена по проект на обща стойност 1 897 874 лв. по Инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Тя е отделена от трибуните с борд с инсталационен тунел с дължина 648 метра, с вградени отводнители, които отвеждат дъждовната и снежната вода до канализацията.
Първият официален мач на стадион “Ивайло” след пълното завършване на терена и пистата ще бъде на 28 август (петък) от 18:00 ч., когато “Етър” приема “Янтра” (Габрово) в третия кръг на първенството. В следващите два дни пък там предстоят Националните финали за “Каменица фен купа”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново