Петър Ценков и Пламен Николов вече са на китайска територия на международния оф-роуд маратон “Пътят на коприната”

Публикувано на пн, 17 юли 2017
146 четения

Петър Ценков и Пламен Николов продължават с успешното си представяне в международния оф-роуд маратон Silk Way Rally 2017. Българският екипаж влезе в Казахстанската част на маратона с амбициите да намери място в топ 10 при автомобилите. Екипажът на Opel Antara RR даде 13-о време в отсечката от Костанай до Астана (372 състезателни километра), като това бе достатъчно на Ценков и Николов, който е лицензиран съдия от най-новия автомобилен клуб “Търново мотор спорт”, отново да заемат 11-о място в генералното класиране.
В петия етап от Астана към Семей екипажът ни зае 16-о място, като в генералното класиране бе на 14-а позиция. Трасето зарадва участниците с така желаните сухи и скоростни отсечки, преминаващи през наистина красиви пейзажи на Казахстан. Българският тим успя да отдъхне от преодоляването на кални препятствия, като реши да пази силите си за атака на китайска територия, където именно ще се реши битката в “Пътя на коприната”. След като се прибра в бивака, състезателната Opel Antara RR бе подложена на щателна проверка от механиците, като машината определено е в “боеготовна” кондиция.
Ценков и Николов преодоляха успешно и шестия етап от Семей до Урджар, екипажът на Opel Antara RR свали темпото спрямо предходните дни, като финишира на 26-о място за етапа. Това свали българите до 19-ото място в генералното класиране, като имат шанс да се преборят за по-предни позиции, а за момента са твърдо в топ 20, заради аванса си пред следващите ги екипажи. Седмият етап отведе участниците от Урджар до Карамай, като им даде глътка въздух с едва 106 състезателни километра сред приятни пейзажи и скоростни трасета.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново