Петър Ценков и Пламен Николов се изкачиха до 16-о място в ралито “Пътя на коприната”

Публикувано на чт, 13 юли 2017
181 четения

Петър Ценков и Пламен Николов вдигнаха ударно темпото във втория етап на международния оф-роуд маратон Silk Way Rally 2017. Българите, които дебютираха със 17-о време, вдигнаха темпото ударно и едва няколко минути не им достигнаха да влязат в топ 10 на генералното класиране, по време на отсечката от Чебоксари към Уфа.
157-километровият специален етап бе допълнително усложнен от капризите на времето, но Петър и Пламен успяха да поддържат сериозно темпо и да финишират на много добра позиция. Самата отсечка бе предшествана от шоу старт в столицата на Татарстан – Казан, което допълнително вдигна самочувствието на участниците в рали “Пътя на коприната”.
След като дадоха време на границата на топ 10 в надпреварата, Ценков и Николов успокоиха газта и завършиха третия етап на ралито с 24-о време. Това беше достатъчно екипажът на Opel Antara RR да се нареди на 16-о място във временното класиране и да запази силите си за оставащите етапи на територията на Казахстан и Китай. Етапът беше много дълъг – 329 км, с дълги макадамени трасета и ниска трева със сухо време, което представляваше изпитание за психическата и физическата издръжливост на участниците.
Най-бърз при колите в отсечката между Уфа и Костанай бе 9-кратният WRC шампион Себастиан Льоб с Пежо. 4-тият етап ще бъде от Костанай до Астана в Казахстан, с обща дължина 908,8 км и със специален етап от 373,22 км.
Състезателите ще трябва да пилотират по доста бързо черно трасе преди пътуването покрай голяма река. Пътна отсечка с дължина 342 км ще ги доведе до столицата на Казахстан – Астана.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново