Пет купи за отборите на БК “Етър 49” от международен турнир в Словакия

Публикувано на вт, 14 юни 2016
291 четения

С пет купи и два индивидуални приза се завърнаха отборите на Баскетболен клуб “Етър 49” от участие на международен турнир в Словакия. Великотърновският клуб се представи с пет отбора, четири при момчетата и един при момичетата в 30-хилядния град Михайловице, разположен на брега на езерото Шарава. По време на турнира отборите от старата столица са изиграли общо 16 срещи. Момчетата от наборите 2002, 2003 и 2005 г., както и момичетата, набор 2004 г., водени от Стефан Стефанов, са се класирали на второ място в своите възрасти. Родените през 2004 г. момчета на БК “Етър 49” са завършили трети.
За всички призьори е имало купи и медали, а великотърновци са взели и два индивидуални приза. Най-полезни състезатели в своите възрасти са станали Мартин Георгиев, при родените през 2003 г. и Иван Балъков при с година по- големите.
Състезанието бе много силно, участваха отбори от страната домакин, Украйна, Литва и т.н. Особено ръстови бяха литовците, където видяхме 14-годишни момчета с ръст от 190 сантиметра и нагоре, разказа треньорът на великотърновци Станислав Балъков. Той е впечатлен и от залата, в която са се провели срещите, разположена в двора на Езиковата гимназия в града.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново