Павликени се утвърди като шахматен център, Денислав Христов с нов успех

Публикувано на чт, 17 юни 2021
154 четения

Павликени все повече се утвърждава като шахматен център и възвръща богатите си традиции от края на миналия век. Поредно доказателство бе успехът на Денислав Христов от ШК “Маринополци”, който надделя над конкуренцията в турнира “Шампионите на Асеневци”, където участие взеха част от изявените деца от школата на ШК “Асеневци”. Малките шахматисти играха в двойна кръгова система, класически шахмат, на контрола 90 минути + 30 секунди на ход.
Денислав показа блестяща игра и въпреки откъсването му в последните месеци бързо възвърна своята форма и показа, че знанията, натрупани през годините, остават трайно в съзнанието. “Много бяхме щастливи, когато Дени прие нашата покана да се включи в “Шампионите на Асеневци” преди важните държавни първенства, които предстоят през идните два месеца. Той е неизменна част от нашия отбор и бе една от причините да основем местния клуб “Маринополци”, за да може да носи успехи за своя град Павликени”, заявиха ръководителите на ШК “Асеневци” и основатели на ШК “Маринополци” Цвета Галунова и Даян Нинов.
През 2019 г. Денислав Христов стана Спортист № 2 на Община Павликени, а неговият личен треньор Даян Нинов – Треньор № 1 на Общината.
Павликени е град с богати шахматни традиции, които вече започват да се възстановяват, след като през 2016 г. Цвета Галунова и Даян Нинов предложиха на кмета Емануил Манолов съвместно да работят за възраждането на шаха в града.
“Инж. Манолов радушно приветства нашите идеи. В плод на сътрудничеството ни скоро бе организирано и първото издание на купа “Маринополци”, която вече е традиционен турнир и се провежда за шеста поредна година. Огромен бе интересът още в първото издание, когато участие взеха около 100 участници от България и чужбина. Днес традиционните турнири са вече два: “Павликяни” и “Маринополци”, като подготвяме и трети турнир. Сърдечно благодарим на кмета за цялостното му отношение към спорта и в частност към шахмата. Многото турнири, които организирахме в последните няколко години, плениха стотици деца да се посветят на най-интелектуалния спорт”, коментираха Цвета Галунова и Даян Нинов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново