Павликени домакин на четвъртото издание на турнира в памет на Димитър Кушев

Публикувано на чт, 8 сеп. 2022
248 четения

Павликени за първи път ще бъде домакин на детския турнир в памет на трагично загиналия футболист Димитър Кушев. Вече четири години поред семейството и приятелите на Митко Кушев организират в негова памет турнир за деца, който досега се провеждаше в Поликраище и Г. Оряховица. Първото и третото издание бяха спечелени от децата на “Етър”, а второто – от “Павликени”. Община Павликени този път ще бъде домакин и съорганизатор на проявата на 11 септември.
36-годишният капитан и играещ треньор на ОФК “Павликени” загина на 12 септември 2018 г. заедно със съотборниците си Ивелин Ивов (19 г.), Генчо Стефанов (38 г.) и Георги Вълчев (40 г.) при зловеща катастрофа край с. Горна Студена на връщане от мач в Свищов. Освен действащ играч, Димитър Кушев беше и треньор на млади футболисти.
Шест отбора за момчета и момичета ще участват тази година в турнира, който започва на 11 септември (неделя) от 9:00 ч. на стадион “Ганчо Панов” в Павликени. При момчетата сили ще премерят “Етър” (В. Търново), “Локомотив” (ГО), “Локомотив” (Дряново) и “Павликени”, а при момичетата – “Етър” и “Янтра” (Габрово). Всяка година освен купи и медали за участниците се връчват и индивидуални награди за най-добър футболист, вратар, защитник и голмайстор на турнира.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново