Павел Димитров втори на турнира по ускорен шах “Ловеч 2017”

Публикувано на ср, 24 май 2017
118 четения

72 шахматисти, от които 3 гросмайстори, 6 международни майстори, фиде майстор и много национални майстори се събраха в Ловеч, за участие в 11-ия открит турнир по ускорен шах. Надпреварата се проведе по случай празника на град Ловеч. Участниците се състезаваха по швейцарската система в 7 кръга с контрола от 20 минути на човек, с добавяне на по 5 секунди на всеки ход.
Международните майстори Павел и Радослав Димитрови се представиха отлично и намериха място в първата седмица. По-големият от братята Димитрови – Павел, постигна 6 победи от 7 кръга и е втори в крайното класиране. Павел се наложи над Кристиан Ангелов, Вергил Василев, Димитър Дюлгеров и Йосиф Велев, а в последните две партии победи фиде майстор Даян Нинов и международният майстор Ивайло Енчев.
Загуба от Валентин Митев в третия кръг лиши състезателя на “Булмекс” от първото място.
Радослав Димитров също имаше реален шанс за крайната победа, но в последния кръг загуби от мм Сашо Николов и остана седми в класирането с актив от 5 т. Именно Николов стана победител с 6 т. и по-добри допълнителни показатели от Павел Димитров. Радослав Димитров записа победи над Камен Ташев, Цвета Галунова, Димитър Дюлгеров, Ростислав Раев и гросмайстор Петър Дренчев и допусна загуба и от мм Ивайло Енчев.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново