Първата история на футболното хулиганство в България бе представена в Г. Оряховица

Публикувано на ср, 7 сеп. 2016
293 четения

Филип Бакьов и Тодор Стойчев написаха книгата “Отвъд омразата”, вдъхновени от собствените си преживявания като членове на фенската групировка “Веселия Роджър” (Jolly Roger Firm), подкрепяща горнооряховския “Локомотив”.
В своята книга Тодор, който от години живее в Лондон, и Филип, който пък е във Варна, събират не само случки, интервюта и спомени. Двамата се опитват да обяснят и същността на явлението футболно хулиганство. Подчертавайки обаче, че в думата “хулиганство” в случая се влага малко по-различен смисъл от обичайния. Това всъщност е част от своеобразна фенска култура, вид екстремен спорт, който си има и свой кодекс на честта.
Междувременно Тодор и Филип вече работят по два нови проекта. Следващата им книга ще е сборник “Ретро Локо”, в който ще съберат статистика за “Локо” от 30-те години на миналия век насам, интервюта с футболисти и близките им, снимки, непубликувани истории. Треньорът на “Локомотив” ГО Ангел Червенков присъства на представянето на книгата и стана един от първите, които я закупиха. Специалистът получи и автографи от авторите.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново