П. Тръмбеш спечели “Купата на Coca-Cola: Движи се!” във В. Търново

Публикувано на пн, 27 апр. 2015
317 четения

Отборът на Полски Тръмбеш стана победител в регионалния турнир във Велико Търново за “Купата на Coca-Cola: Движи се!”. 22 училищни отбора от старата столица и областта се включиха в надпреварата, която се проведе на комплекса “Спортно Търново”. Те играха на двата терена по системата на елиминациите.
Турнирът бе открит сутринта от спортните експерти от Община Велико Търново Георги Давидов и Йордан Дурчев. Освен оспорвани мачове, имаше и много игри и забавни предизвикателства, лакомства и грамоти за всички участници и, разбира се, купи за победителите.
Първенецът от Полски Тръмбеш се класира за националните финали, които са от 19 до 21 юни в Бургас. Голямата награда за крайния първенец е гостуване в Испания със спортен лагер в “Реал” (Мадрид).
За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта.
Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години, се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново