Отлично представяне на “Киокушин” (Павликени) на държавното по карате

Публикувано на ср, 22 окт. 2014
529 четения

Златен, два сребърни и един бронзов медал спечелиха състезателите от клуб “Киокушин” (Павликени) от Държавното първенство по карате киокушин за деца до 14 години, юноши и девойки – младша и старша възраст в дисциплините ката и кумите. В състезанието в Габрово участваха 132 състезатели от 22 клуба в общо 27 категории. Главен съдия на турнира бе Николай Рачев, а схватките отсъждаха 20 арбитъра. Отлично представяне записаха каратеките от “Киокушин” (Павликени). Шампионка на България при момичетата до 16 години в дисциплината ката стана Йоана Кирилова. В спора за златото тя надделя над Антонина Адалбертова от клуб “Киокушин” (Левски). В същата възрастова група Виктория Цанова се подреди шеста. При момчетата до 14 години (родени 2000-2001 г.) Иван Георгиев стигна до финалната среща на кумите в категория до 40 кг. В решителната схватка той отстъпи пред Сенай Хасан от “Киокушин” (Шумен) и трябваше да се задоволи със сребърен медал.
Малко недостигна за златото и на Пламен Дойков, който се състезава при юноши старша възраст (родени 1996-1997 г.). В дисцплината “кумите” в кат. до 70 кг Пламен загуби на финала от Георги Вълчев от “Шогун” (София) и взе сребърното отличие. На трето място при старша възраст в дисциплината “кумите” в кат.до 60 кг се подреди Валери Георгиев. При 14-годишните момчета Гален Николов от “Катана” завоюва бронз на “кумите” в кат.45 кг.
В същата възраст съотборникът му Димо Иванов дели 5-8 място в кат. над 60 кг. При юноши младша възраст (родени 1998-1999 г.) Ангел Ангелов от “Катана” дели 5-8 място на “кумите” в кат. над 65 кг. Константин Ангелов от “Академик” (Свищов) стъпи на трето място на почетната стълбичка при юноши старша възраст на “кумите” в кат. до 75 кг. Съотборникът му Илиян Борисов раздели 5-8 място при младшата възраст (родени 1998-1999 г.) в кат. до 55 кг.
Тази събота Павликени е домакин на турнира за едноименната купа по киокушин за деца и юноши. До момента заявки са подали 215 състезатели. Началото на състезанието е от 12 ч. В края на месеца група от 12 български национали ще пътува за Япония, където ще се проведе първо световно първенство за мъже, организирано от KWU и второ за юноши. Битките са на 1 и 2-ри ноември.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново