Освещават новия терен “Трифон Иванов” на 13 февруари в памет на легендата

Публикувано на вт, 11 февр. 2020
222 четения

Освещаване на новия футболен терен “Трифон Иванов” предстои в четвъртък, когато се навършват 4 години от преждевременната смърт на обичания от всички “железен” защитник и почетен гражданин на старата столица.
Възпоменателната церемония в памет на Трифон ще се проведе на 13 февруари във Велико Търново. Съорганизатори са Общинско предприятие “Спортни имоти и прояви” и Спортното училище “Георги Живков”. В ранните сутрешни часове до новия футболен терен с изкуствено покритие, който след решение на Общинския съвет носи името на Трифон Иванов, ще бъде подреден траурен кът, пред който да бъдат положени цветя.
В 11:00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на Трифон Иванов, след което ще бъде осветен футболният терен, съобщи директорът на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов.
В памет на Трифон Иванов Община Велико Търново ежегодно връчва награда на млад футболист от школата на “Етър”, организира футболен турнир, поставена бе паметна плоча на стадион “Ивайло”, новият футболен терен до Спортно училище “Георги Живков” вече носи името на екскапитана на националния тим на България.
Организаторите отправиха покана към всички привърженици на футбола и всички, които помнят и обичат Трифон Иванов, да дойдат и почетат паметта му.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново