ОФК “Павликени” дари средства за лечението на Захари Минчев

Публикувано на пн, 13 февр. 2017
427 четения

Управителният съвет на ОФК “Павликени” дари 500 лева за лечението на Захари Минчев, бивш футболист на клуба. Бившият играч в отборите на “Червено знаме”, “Етър” и “Лудогорец” Захари Минчев е болен от рак, стана ясно от публикация във “Фейсбук” на дъщеря му Мира Захариева, която моли за помощ. Тя съобщава, че футболистът се нуждае от ежеседмични ампули с обезболяващи, като едната струва 500 лева.
Захари Минчев е член на ФК “Червено знаме” (Павликени) в периода 1988-1990 г. и участва в две поредни първенства на единната “Б” РФГ. Той се състезава във футболния тим под ръководството на старши треньора Кирил Фурнигов през първия сезон и при Иван Зафиров през втората година.
През първия си сезон в Павликени Захари Минчев участва в 19 срещи и реализира 2 гола – в домакински мач срещу “Локомотив” (Русе) и при гостуването на “Арда” в Кърджали. В следващото първенство той вече е един от най-активните павликенски футболисти и участва в 37 срещи. Реализира 5 гола, което го нарежда на пето място сред голмайсторите на Павликени. Така спомага за класирането на “Червено знаме” на 14-о място и съответно за оставане в “Б” РФГ. Това е и последното първенство, в което клубът носи името “Червено заме” – от 15 октомври 1990 г. е преименуван на ФК “Павликени”.

Банковата сметка за лечението на Захари Минчев е: IBAN BG66UNCR70001522769484
УниКредит Булбанк: UNCRBGSF
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново