Обявиха имената на избраните за Спортист № 1 на В. Търново

Публикувано на чт, 16 Дек. 2021
1456 четения

Станаха ясни имената на състезателите, попаднали в Топ 7 за Спортист на 2021 г. в анкетата на Община Велико Търново. Известни са и спортистите, намерили място сред най-добрите при юношите и девойките, както и специалистите, получили гласове за Треньор № 1.
В гласуването право на участие имаха членовете на спортната комисия към Великотърновския общински съвет, представители на медии, както и спортните експерти на Общината. За втора година то се проведе онлайн заради противоепидемичните мерки.
12 бяха номинираните състезатели при мъжете и жените, като бяха обявени имената на най-добрите седем, но засега по азбучен ред. Те са представители на 6 вида спорт – автомобилизъм, борба, конен спорт, лека атлетика, плуване и хандбал. По-голямата част от тях са държавни шампиони за 2021 г. и победители в международни състезания.
Далеч по-оспорвана бе конкуренцията при юношите и девойките, където клубовете номинираха 21 състезатели. От тях 14 получиха гласове и влязоха в класацията, като вече са ясни и тези от топ 7. Те са представители също на 6 вида спорт – бокс, борба, карате, конен спорт, плуване и хандбал. Петима са подадените имена на треньори.
Победителят при мъжете и жените взема 600 лева, подгласниците му съответно 500 и 400 лв. Класираните между четвърто и седмо място получават по 300 лева. Спортист № 1 при юношите и девойките ще бъде стимулиран с 400 лева, подгласниците му съответно с 300 и 200 лв. Заелите местата между четвърто и седмо получават по 180 лева. Премията за Треньор на годината е 300 лева.
Имената на Спортист на 2021 г. на Велико Търново при мъжете и жените, при подрастващите, техните подгласници и Треньор № 1 ще бъдат обявени и наградени на официалната церемония в Общината следващата седмица.

Мъже и жени:
Топ 7 (по азбучен ред)
Анна Ангелова, конен спорт, СК Калоян-92
Десислава Николова, хандбал, ХК Етър-64
Деян Гемижев, лека атлетика, СК Ивайло-93
Мирослав Ангелов, автомобилизъм, СК Мегапорт
Рамазан Рамазанов, борба, СК Илия Павлов
Симеон Събев, плуване, СК Царевец
Тонислав Събев, плуване, СК Царевец

Юноши и девойки:
Топ 7 (по азбучен ред)
Емилио Шопов, бокс, БК Ивайло
Златина Коева, хандбал, ХК Етър-64
Йоана Тодорова, конен спорт, Калоян-92
Ник Дойчинов, борба, СК Илия Павлов
Николинка Бояджиева, карате, СК Катана
Петър Хаджииванов, плуване, СК Царевец
Самуил Николов, плуване, СК Боляри-2009

Треньор:
Топ 5 (по азбучен ред)
Йонка Генчева, хандбал, ХК Етър-64
Калояна Крумова-Цончева, сп. гимнастика, СК Етър-Стил
Мирослав Колев, борба, СК Илия Павлов
Николай Викторов, борба, СК Етър-Виктори 2011
Николай Гемижев, лека атлетика, СК Ивайло-93

loading...
Пътни строежи - Велико Търново