“Етър” избра Благоевград за подготовката си

Публикувано на чт, 16 Дек. 2021
107 четения

Подготвителен лагер в Благоевград ще направи “Етър” в основната част от зимната си подготовка преди началото на пролетния полусезон. Ръководството на великотърновския клуб избра южния град заради подходящите тренировъчни терени и по-меките климатични условия. Миналата година етърци предпочетоха с. Ягода, Старозагорско, но въпреки добрите условия, се оказа, че терените са замръзнали и не позволяваха нормален тренировъчен процес. В предишните години пък “Етър” се готвеше в турския курорт, но освен по-скъпите цени, проблем сега е ковид пандемията.
Старши треньорът Веселин Великов събира отбора на 10 януари (понеделник). Първите две седмици “виолетовите” ще тренират в домашни условия, като заниманията ще са основно на изкуствения терен “Трифон Иванов” до Спортното училище. После предстои десетдневен лагер в Благоевград, като има предвидени два или три стадиона в района за заниманията. От 5 февруари тимът се завръща отново във Велико Търново в третия етап от подготовката, изцяло насочен към първия официален мач у дома срещу “Септември” (Симитли) на 19 февруари.
Седем контролни срещи насрочи спортно-техническият щаб на “болярите”, с което графикът е вече пълен. Първата проверка е на 19 януари тук срещу дублиращия отбор на “Етър”. На 22 януари отново във Велико Търново етърци приемат “Загорец” (Нова Загора). Четири мача срещу силни съперници са насрочени по време на лагера в Благоевград. На 27 януари “Етър” играе срещу “Локомотив” (Пловдив), на 29-и среща “Левски” (Кюстендил), на 2 февруари играе с “Марек” (Дупница), а на 4-ти – срещу “Пирин” (Благоевград). За последната фаза от подготовката е предвиден мач срещу “Дунав” (Русе) на 12 февруари у дома, който ще бъде и генерална проверка за двубоя със “Септември” (Симитли).
За разлика от предишните години няма да има сериозно текучество в състава по време на паузата. Единственият, който почти сигурно напуска, е халфът Ромеш Ивей, тъй като панамецът е от страна извън Европейския съюз и няма право да играе във Втора лига. Ако това правило обаче отпадне, Ивей остава в отбора, тъй като желанието му е да продължи да носи виолетовия екип. “Никой от футболистите досега не е обявил пред мен, че иска да напуска”, заяви старши треньорът Веселин Великов.
Ако Ромеш Ивей си тръгне, на негово място ще бъде търсен външен халф. Желанието на треньора е да бъде привлечен и още един централен защитник, а трето попълнение ще има само ако е на играч, който има качества да вдигне още нивото на отбора.
Интервю със старши треньора Веселин Великов очаквайте в утрешния брой!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново