Обновиха изцяло залата по вдигане на тежести в спортния комплекс “Ивайло”

Публикувано на чт, 21 окт. 2021
317 четения

В напълно обновена зала тренират щангистите от великотърновския клуб “Асеневци”, съобщи старши треньорът Тодор Тодоров. Залата е от северната страна на Спортен комплекс “Ивайло” и бе реновирана със средства от Министерството на младежта и спорта по проект, спечелен от Община Велико Търново. Отлят е нов бетонен под, покрит с ударопоглъщаща настилка. Стените са шпакловани и боядисани, монтиран е окачен таван, вентилация и ново енергоспестяващо осветление. Със средства от Министерството на спорта са закупени четири нови подиума и четири комплекта щанги. Реновирани са други три подиума и осигурени още комплекти щанги, така че в момента седем състезатели могат да тренират едновременно.
Тази пролет в рамките само на два месеца състезателите на великотърновския клуб по вдигане на тежести спечелиха 34 медала от държавните първенства за мъже, жени, кадетки и кадети, юноши и девойки, момчетата и момичетата, проведени в Асеновград и Хасково. Летните месеци бяха трудни за възпитаниците на Тодор Тодоров, които по време на ремонта тренираха дори в коридорите на СК “Ивайло”, но нито за момент не прекратиха заниманията.
Тодор Тодоров е дългогодишен състезател на “Етър”, а в продължение на осем години – от 1968 до 1976 г., е част от националния отбор. През 1973 г. е първи носител на Купа “Панония” в Будапеща. През 1976 г. печели и състезанията за “Дунавската купа” в Букурещ и “Пекюнлю” в Анкара. Това е и най-успешната година в неговата кариера, като става европейски вицешампион в Берлин и участва на Летните олимпийски игри в Монреал. Избран е за Спортист № 1 на Великотърновска област. През 1984 г., когато се чества 60-годишнината на Дружество “Етър”, той е класиран на пето място сред 10-те най-добри спортисти на дружеството.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново