Николай Цветков: “Трябва всички да допринасят “Етър” да върви напред”

Публикувано на пт, 23 Дек. 2016
328 четения

Офанзивният полузащитник на “Етър” Николай Цветков – Демона даде интервю, в което говори за представянето на “виолетовите” през есенния полусезон и сътресенията в края на годината. Цветков призна, че още не е наясно дали остава в тима. “Още не е ясно, в момента почивам, настройвам се за празниците. При създалата се ситуация, ако нямат нужда от мен, мога да си тръгна. До момента не съм разговарял с никой относно това. Неприятното е случилото се в последния кръг. Загубихме с 0:2 от “Левски” (Карлово) и малко ни се развалиха празниците. Чух твърденията на феновете, че сме загубили мача нарочно и съм огорчен. Това е пълен абсурд. Огорчен съм, че по този начин се опитва да се съсипе всичко, да се руши, като се хвърлят безпочвени обвинения. В този мач просто не ни се получиха нещата, това е истината. Реално имахме четири положения не 100, а 200-процентови, но не можахме да вкараме. Мога да изброя много мачове, в които примерно можехме да загубим, а спечелихме.
Не знам откъде точно тръгнаха тези приказки. Велико Търново не е голям град, хората се поддават на “този казал, оня рекъл”. Футболистите сме тук с нагласата да градим нещо и смятам, че се постави началото му. Моето мнение е, че най-добрите играчи в нашата група сме в съблекалнята на “Етър”. През всичките тези месеци хвърлихме доста труд, за да сме на първо място, въпреки че постоянно имаше сътресения. Постоянно търпяхме критики, постоянно се говореше за това, че нямаме ниво, а ние продължавахме да играем успешно и почти през цялото време водехме в класирането”, заяви Николай Цветков.
“Президентът Александър Нанков много искаше победата, която щеше да ни гарантира зимуването еднолично на върха. Дори обеща по-висока премия от обикновеното. Целта беше този мач да го спечелим на всяка цена. От него не съм чул да се оттегля, четох по медиите. Не е влизал в съблекалнята след мача и да ни каже подобно нещо. Президентът през цялото време полагаше всички усилия, за да може всеки един от нас да мисли само за футбол”, коментира Демона темата за клубния президент.
Той заяви, че “президентът прави всичко, за да мислим само за футбол. Все пак не смятам, че той трябва да бъде подлаган на толкова критики, след като феновете стоят зад отбора, навсякъде са с нас, подкрепят ни. На всички ни се иска нещата да са перфектни, да побеждаваме наред. “Етър” е голям клуб, но привържениците трябва да бъдат наясно, че просто в момента реалностите са такива. Във Велико Търново сме шепа хора, трябва всички да допринасят да вървим напред. Много по-трудно е да градиш, най-лесно е да рушиш. Но искам да се знае, че при нас – футболистите, няма скандал. Атмосферата сред играчите е отлична”, завършва халфът Николай Цветков.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново