Николай Момъков със злато и купа за най- резултатен борец от турнир по свободна борба

Публикувано на пн, 23 окт. 2017
394 четения

Николай Момъков (в средата) с купата и златния медал.

Над 100 състезатели от 12 клуба взеха участие в 12-ото издание на турнира по свободна борба “Новозагорска слава”, проведен по случай празника на Нова Загора.
Горнооряховският “Локомотив” се представи с 9 борци във възраст “Подготвителни групи” и “Деца”, които спечелиха три златни и два бронзови медала. В подготвителните групи двама горнооряховски състезатели се класираха на първо място. Златен медал в кат. 25 кг спечели Денис Ахмедов, който постигна три победи над съперници от отбора на домакините, Раднево и Бургас. В кат. 32 кг Никола Стоянов постигна четири победи и се окичи със злато. В кат. 30 кг Никола Сърнев завоюва бронзов медал.
Николай Момъков стана победител при децата в кат. 35 кг. Горнооряховчанинът тушира съперник от Средец, после по точки надви борец от Сливен, а на финала се наложи с технически туш над състезател от Бургас. Момъков спечели и купата за най-резултатен състезател. Златният медал му бе връчен от общинския съветник и член на Управителния съвет на клуба по борба Милчо Милев, който придружаваше отбора.
При децата в кат. 30 кг Мартин Милев е бронзов медалист. В първата си среща той постигна победа с туш с мелница срещу борец от Раднево. Във втората среща отстъпи пред състезател от Сливен, но в схватката за бронза надви друг сливенчанин. Пети места заеха Георги Цонев (47 кг) и Емил Ангелов (53 кг), а седми останаха Денислав Папов (47 кг) и Цветелин Иванов (35 кг).
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново