Ивайло Тодоров донесе успеха на “Локо” (ГО) над столичните адаши

Публикувано на пн, 23 окт. 2017
373 четения

Ивайло Тодоров (вдясно) вкара победния гол.

Горнооряховският “Локомотив” спря серията си от пет мача без победа с изненадваща, но заслужена победа с 1:0 над един от лидерите “Локомотив” (Сф). Домакините не можеха да разчитат на вратаря Ивайло Крущарски и халфа Кристиян Димитров, които бяха наказани. Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия футболист и на двата отбора Борис Илиев.
Единственият гол в мача с цената на трите точки вкара Ивайло Тодоров. В 17-ата минута след центриране отдясно от фаул топката прехвърли купа от играчи и попадна у Тодоров, който със страхотен удар от въздуха с левия крак я прати в мрежата на Яначков за 1:0. Гостите можеха да изравнят в 24-ата минута, когато Николай Цветков стреля от разстояние, но вратарят Кристиян Кацарев извади в корнер. Малко след това при центриране на Галин Ташев Илия Димитров нанесе удар с глава, но право в ръцете на вратаря. За домакините Аристоте Ндонгала в 43-ата минута направи пробив, завършил с удар, спасен от Ивайло Яначков.
Много динамично бе второто полувреме, когато горнооряховци търсеха втори гол, а гостите от София – възможности да изравнят. В 52-ата минута Ндонгала излезе сам срещу вратаря, но стреля в него. Опасен параболичен удар на Антоний Балъков 4 минути по-късно бе спасен от вратаря на столичани. “Локомотив” (Сф) имаше ситуация в 66-ата минута, когато Бранеков стреля, но Мариян Иванов изчисти топката пред вратата, а в 71-ата минута вратарят на горнооряховци улови удар на Илия Димитров.
До края “Локо” (ГО) имаше превес и в 79-ата минута Ндонгала центрира отдясно и Деян Христов стреля, но не успя. В самия край на мача пък силно игралият Ндонгала имаше възможност, но вратарят улови топката.
“Локо” (ГО): Кацарев, М. Иванов, Николов, Казаков, Идризов, Мичев, Любомиров (60 Осеи), Ндонгала, Балъков (77 Христов), Чукалов (Рюстемов), Тодоров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново