91-годишният Георги Бахчеванов двукратен балкански шампион

Публикувано на пн, 23 окт. 2017
341 четения

Ветераните Заим Кавръков, Георги Бахчеванов, Никола Гунчев и Георги Георгиев.

Два златни медала от Балканиадата по лека атлетика за ветерани спечели 91-годишният Георги Бахчеванов от Килифарево. Първенството събра в Стара Загора над 700 участници от полуострова. Роденият през 1926 година Бахчеванов стана първи на хвърляне на чук и на гюле. Той бе сам в своята възрастова група 90-95 години, но е наистина впечатляващо, че не само има състезателен дух, но и хвърли чука на 14 метра, а резултатът му на гюле е 5.64 м.
Силно бе представянето и на великотърновеца Георги Георгиев в далеч по-многолюдната и оспорвана възрастова група 45-49 години. Той спечели бронзов медал на хвърляне на чук и стана четвърти на диск
След Балканското първенство ветераните участваха и на турнира на Черноморските страни, провел се във Варна. Георги Бахчеванов отново стана първи на чук, гюле и копие, а съгражданинът му от Килифарево Никола Гунчев (76 г.) е победителят на хвърляне на чук, диск и гюле. Георги Георгиев спечели първо и четвърто място, а Заим Кавръков в групата 35-40 години е с трети места на чук и гюле.
Следващото участие на ветераните от Велико Търново и Килифарево ще бъде на Зимните балкански игри, които ще са в Белград, а следващата Балканиада е другата есен в Словения. През април 2018 г. обаче предстои Европейско първенство за ветерани в Испания, на което 91-годишният Георги Бахчеванов е решен да участва и ще преследва европейска титла!
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново