Николай Момъков постигна първата си победа на европейски тепих

Публикувано на пт, 5 юли 2019
66 четения

Състезателят на горнооряховския клуб по борба “Локомотив” Николай Момъков беше част от българския отбор, участвал в Европейското първенство по борба за момчета U15, провело се от 26 до 30 юни в Краков, Полша.
Николай стартира в категория 48 кг с победа с технически туш над представителя на Италия Григорио Майнарди. В следващия кръг той се изправи срещу Валентин Хрихоригин от Украйна. Българинът водеше в резултата до средата на втората част, но в крайна сметка не издържа и загуби по точки. В крайното класиране в категорията, където започнаха 27 борци, Николай се нареди на 11-о място.
България се представи с 20 момчета в първенството по свободна борба. Бронзов медал завоюва Костадин Иванов от “Черноморец” (Бургас) в кат. 62 кг.
В класическия стил българите също имат един медал чрез Борислав Кирилов от “Надежда” (Оряхово).
Получи се изключително силно и трудно първенство. По-силно от Европейското за кадети, защото имат право да участват по двама от една държава в категория. Така че при двама руснаци, украинци, грузинци, арменци, азери конкуренцията е убийствена, коментира треньорът на “Локомотив” Николай Ганев, който беше сред водачите на българската група. Доволен съм от нашите момчета, защото показаха много хъс. Николай Момъков се представи много добре, въпреки че изпусна победата във втората си среща. Той обаче ще е в същата възраст и догодина и ако продължи в този дух на подготовка, ще има шанс за медал, каза още Николай Ганев.
Борците на “Локомотив” вече са във ваканция, а подготовката ще бъде подновена на 20 август. Усилията ще са към подготовка за Балканското първенство в началото на октомври, което ще е в Панагюрище и в което със сигурност ще участват и горнооряховски състезатели.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново