Наталия Димитрова е победител в елита при жените за купа “Първа пролет”

Публикувано на пн, 6 апр. 2015
153 четения

Иван Сираков

Еленчанката Наталия Димитрова спечели надпреварата по ориентиране в елитната група при жени-21 за купа “Първа пролет”. Традиционното състезание, организирано от “Мадарски конник”, събра 150 участника от клубове от цялата страна. Ориентировачите се състезаваха на средна дистанция, като финалът бе край “Паметника на курсистите” край Шумен.
Областта бе представена само от състезатели на великотърновския клуб “Браун тим”. В група жени-21 участничките се състезаваха по трасе с дължина 4700 м и 13 контролни точки. Наталия Димитрова бе безапелационна и изпревари с 10:26 минути втората в класирането Десислава Сталева от “Академик” (Варна).
В група мъже-35 на 6.5 км победител стана Красимир Николов от “Браун тим”. Петя Димитрова взе бронзов медал при жени-45. В същата възрастова група при мъжете Димитър Димитров е пети, а Красимир Рашков е седми при мъже-55. Иван Сираков даде най-добро време по време на контрола на физическата подготовка на кандидатите за национален отбор при мъжете. На пистовото бягане на 5000 м за мъже на стадиона на НСА горнооряховчанинът спря хронометрите на 15.58 мин., с което покри норматива. В събота Сираков участва в спринтово състезание в Белград.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново