“Етър-64” на финал за титлата след 27:25 в Шумен във втория полуфинал

Публикувано на пн, 6 апр. 2015
131 четения

Хандбалистките на “Етър-64” се класираха за финала за шампионската титла при жените, като спечелиха и полуфиналната среща-реванш в Шумен срещу домакините. Великотърновки биха в оспорван мач “Шумен-98” с 27:25 (15:14) и след убедителния им успех в първия мач взеха полуфиналния плейоф с 2:0 победи.
Срещата бе изключително интересна и оспорвана, като домакините се противопоставиха здраво, но отново момичетата на Йонка Генчева бяха тези, които държаха инициативата. Мачът започна гол за гол, като домакините поддържаха равновесие и в средата на полувремето дори поведоха с два гола – 10:8. До почивката “Етър-64” успя да обърне резултата в своя полза – 14:15.
“Болярките” поддържаха минимална преднина и през втората част, като всичко се реши в средата на полувремето. В 40-ата минута “Шумен-98” успя да изравни за 19:19, а пет минути по-късно поведе с 22:20. Точно тогава етърки нанесоха своя удар, като нанизаха 6 поредни гола. Куриозното беше, че два пъти, когато оставаха с човек по-малко, те вкарваха по 2 попадения, а общо в мача реализираха по два гола в три от четирите случая, когато оставаха в намален състав.
И след 22:26 за “болярките” обаче шуменки не се предадоха и нанизаха три поредни гола, като минута преди края намалиха резултата до 25:26. “Етър-64” обаче стигна до нов гол, който им осигури крайното 25:27.
В мача бяха отсъдени 10 дузпи за домакините, от които те реализираха 9, и 4 за етърки, вкарали и четирите. “Етър-64” изкара целия мач с основния състав от седем хандбалистки, като само за кратко влезе Христиана Гавраилова. Най-резултатни бяха Маги Дончева и Даниела Коцева с по 6, следвани от Соня Богданова, Петя Кръстева и Десислава Кръстева – по 4, и Мирела Павлова с 3.
“Добър мач, в който взехме така важната победа, за да няма трета среща. Силна игра на целия отбор, поведен от капитана Даниела Коцева. Отлично ръководи съдийската двойка Галин Караджов от Г. Оряховица и Младен Белов от Добрич”, обобщи треньорката Йонка Генчева.
Така на 9 май “Етър-64” гостува в първи финален мач за титлата в Габрово на “Бъки”, после е реваншът във Велико Търново, а ако има трети мач, той ще е отново в габровската зала “Орловец”.
“Етър-64”: Десислава Николова, Мирела Павлова 3 (Христиана Гавраилова), Мадлена Дончева 6, Соня Богданова 4, Даниела Коцева 6, Петя Кръстева 4, Десислава Кръстева 4 (в групата бяха още Габриела Николова, Антония Симеонова, Мария Йорданова и Полина Генчева).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново