Народни оркестри се надсвирват в Стражица на “Житената питка”

Публикувано на пт, 13 окт. 2017
362 четения

В Стражица подготвят поредното издание на “Житената питка”. Програмата започва на 15 октомври от 10 часа с първото издание на фестивала “Фолкстраж”, в който ще се надсвирват пет народни оркестъра. Техните изпълнения ще продължат до 14 часа, когато е награждаването на победителите.
Организаторите са предвидили парични награди за всички, а най-добрите ще бъдат отличени с първо, второ и трето място. Те ще бъдат определени от жури в състав – Генчо Генчев, кмет на Свищов, Пламен Пенев, директор на дирекция “Хуманитарни дейности” в Община Стражица, и Петя Николова, представител на музикална фирма.
Официалното откриване на фестивала “Житената питка” е на 16 октомври от 10 часа, когато стражичани и гостите на града след водосвет тържествено ще разчупят житената питка. 39 участници тази година са заявили участие в конкурса за най-хубава питка. Те ще бъдат наградени в 17 часа. Преди това на специалната сцена на площада ще се състои музикалната програма “С питка на мегдана” и концерт на народната певица и гайдарка Владислава Христозова.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново