Над 80 атлети и партньори се включиха в Национална кампания “Да играем заедно!”

Публикувано на пт, 24 апр. 2015
170 четения

Над 80 атлети и партньори, под ръководството на 10 треньори, участваха в регионален спортен празник по футбол и народна топка във В. Търново. Състезанията се проведоха в Спортното училище в старата столица под егидата на Спешъл Олимпикс – България, съобщи координаторът на проявата Стоян Денев. Надпреварата бе част от националната кампания “ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО!” – деца със и без интелектуални затруднения. Победител в турнира по футбол е отборът на Помощно училище “Иван Вазов” (Ново село), следван от тимовете на ПУ “Теодосий Търновски” (В.Търново) и Ресурсен център В.Търново. Великотърновски атлети оформиха челната тройка в надпреварата по народна топка. Първи е този на ОУ “Димитър Благоев”, пред съставите на Ресурсен център и ПУ “Теодосий Търновски”.
“Нашата цел е да насърчим Помощните училища и Ресурсните центрове заедно с техен партньор- средно общообразователно училище, да предложат нови възможности за децата със и без интелектуални затруднения да играят заедно национално-популярните игри – футбол и народна топка”, обясниха организаторите.
По време на кампанията Спешъл Олимпикс продължава и своя проект Младежки форуми. В спортните състезания участват двойки от един Спешъл Олимпикс атлет и един партньор от училище с интегрирано обучение. Те се включат в дискусия, посветена на проблемите на интеграцията на хората с интелектуални затруднения.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново