Младшата възраст на “виолетовите” на 1/4 финал за Купата на БФС

Публикувано на пт, 10 Ное. 2017
201 четения

Юношите младша възраст на “Етър” се класираха за четвъртфиналите за Купата на БФС, което е официалната надпревара в тази възраст в България. Три отбора от школата на великотърновския клуб стигнаха до осминафиналите, като първи напред пробиха децата, набор 2004 година, които биха и в двата си мача с по 1:0 “Черноморец” (Бургас) и се класираха за четвъртфинал.
Сега това сториха и възпитаниците на треньора Марин Стефанов, набор 2002 година, които елиминираха състава на “Витоша” (Бистрица). Етърци бяха спечелили още първия мач като гости с 3:2 с попадения на Владимир Георгиев, Димитър Митев и Стилиян Добрев. В реванша узакониха превъзходството си, като надделяха и в реванша в Дебелец – този път с 2:0.
“Етър” имаше превес през целия мач и не даде шансове на гостите. В средата на първата част след удар от фаул вратарят на “Витоша” изби и Димитър Митев прати топката в мрежата – 1:0. В 55-ата минута Кристиян Иванов отправи с десния крък удар в далечния ъгъл за 2:0. “Виолетовите” имаха и още положения за голове. Така с общ резултат 5:2 “виолетовите” влизат в топ 8 и в тази възраст.
И двете възрасти на “Етър”, набор 2002 и 2004, стигат до четвъртфиналите с общо 4 победи от четирите си осминафинални мача. Жребият е на 11 ноември, четвъртфиналите на набор 2004 са на 21 и 28 ноември, а на набор 2002 – на 22 и 29 ноември т.г.
Юношите старша възраст, родени 2000 година, имаха силен съперник в лицето на “Левски” (Сф) и загубиха първия мач с 5:1. Техният реванш бе вчера на стадион “Христо Ботев” в Дебелец.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново