Младите надежди на “Академик” спечелиха международен турнир във Франция

Публикувано на чт, 15 юни 2017
102 четения

Младите надежди на “Академик” (Свищов) спечелиха международен турнир във Франция. Футболната надпревара се проведе в град Балани. Представителите на 8 страни бяха разпределени в две групи по четири отбора.
Футболистите набор 2004, на треньора Тодор Борисов, бяха в група В с отборите от Франция, Германия и Литва. В първия мач свищовлии играха срещу домакините и ги победиха с 5:0. В следващите две срещи в групата българските лъвчета след оспорвана среща победиха отбора от Литва с 1:0, а след това и тима от Германия с 3:0.
Тези три поредни победи донесоха на българските футболисти място на финала, където се срещнаха с първия класирал се отбор от група А. Финалната среща между тимовете от България и Гуадалупе се оказа изключително динамична. В първото полувреме съперникът поведе с 1:0, но във втората част на мача футболистите на Тодор Маринов се мобилизираха и обърнаха резултата. Срещата завърши 2:1, с което българският отбор стана шампион на турнира.
Футболистите на “Академик” Свищов бяха наградени с медали и получиха купата на международния турнир. Последният път, когато купата е била в Свищов, е през далечната 2004 година, когато отново под ръководство на треньора Тодор Борисов свищовските футболисти заемат почетното първо място в турнира.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново