Младите етръци отстъпиха на “Лудогорец”

Публикувано на ср, 26 ян. 2022
230 четения

Две загуби претърпяха юношеските отбори на “Етър”, набор 2006 и 2009 година, в контроли срещу връстниците им от школата на “Лудогорец”. Мачовете се играха на изкуствения терен “Трифон Иванов”.
По-оспорван бе двубоят при родените през 2006 г., където етърци отстъпиха с 3:1. “Виолетовите” първи откриха резултата в 30-ата минута и задържаха преднината си до почивката. Попадението падна след центриране от статично положение и засечена топка от Никола Димитров – 1:0. Обратът за гостите започна в 59-ата минута с гол на Кристиян Николов. Той бе най-съобразителен при разбъркване пред вратата на “болярите”. В 67-та минута Ерем Юсеин направи резултата 1:2, асистира му Филип Гигов, който проби мощно по крилото. Две минути преди края на редовното време Филип Гигов също се разписа, като бе точен от дузпа за крайното 1:3.
Във възрастта U13 (набор 2009 г.) лудогорци спечелиха с класическото 3:0. Разградчани поведоха в 10-ата минута. Павлин Люцканов центрира от фаул, а Даниел Емилов отбеляза с глава. В 21-та минута Джанер Садетинов проби по левия фланг, а Тодор Тодоров се възползва от центрирането му по най-добрия начин и удвои. При този резултат завърши първата част. През втората резултатът стана 3:0 в 37-та минута, след като етърци си отбелязаха автогол.
Междувременно стана ясно, че дублиращият отбор на “Етър” има ново попълнение. Това е Даниел Кънчев, който се връща от академията на “Лудогорец” и напролет ще играе във втория отбор на “виолетовите”. Вътрешният халф е брат на Кристиян Кънчев, който е част от представителния тим. Даниел също е юноша на великотърновския клуб, като 17-годишен премина в школата на “Лудогорец”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново