Мирослав Ангелов спечели “Рали спринт Бургас”, Емил Денев отново шампион и за 2019 в клас RC3

Публикувано на ср, 27 Ное. 2019
163 четения

Екипажът на СК “Мегапорт” Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с “Шкода Фабия R5” спечели новото състезание “Рали спринт Бургас”, което бе трети последен кръг от националния шампионат.
Поради силния дъжд и лошото време последните две скоростни отсечки – “Росенец 3” и “Равадиново 2” бяха отменени. Пилотите преминаха по тях в режим на преход, спазвайки подредбата на екипажите с едноминутна разлика във времето и като обикновени участници в движението по пътищата.
Това означава, че последното състезание от шампионата се печели от Ангелов и Гаджев. Те записаха общо време от трите проведени етапа 16:47.4 мин. Втори на 1.29:0 мин. са Кирил Тодоров/Георги Аврамов (“Астра Рейсинг”) с Пежо 208 R2. Трети са шампионите от 2017 г. – старозагорците Динко Иванов/Живко Желев (АСК “Стара Загора” със Ситроен С2 R2).
Състезанието беше белязано от няколко тежки инцидента. Единият беше на Борис Григоров с навигатор Виктор Миленков, който изпусна управлението над мицубишито си на една от правите и колата му се удари в дърво. Григоров бе откаран с линейка в УМБАЛ Бургас. Сериозен инцидент претърпя и Димитър Драганов с опел кадет. Той изпусна колата при десен завой след права на хлъзгавото трасе. Тя се удари със задната си част в дърво. Драганов и неговият навигатор Минко Минков се отърваха невредими.
Поредното си силно представяне в своя клас записа друг великотърновски пилот на СК “Мегапорт” – Емил Денев. Той финишира с второ време в Бургас в своя клас RC3, което му бе напълно достатъчно, за да си осигури шампионската титла на рали спринт за 2019 година в генералното подреждане в класа. “Доволен съм, защото защитих шампионската си титла от миналата година”, коментира Емил Денев. През 2018 г. той спечели три купи в генералното класиране в RC3 – първо място на рали спринт, второ на планинско и трето на рали.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново