Мирослав Ангелов спечели рали “Раховец Лясковец”

Публикувано на вт, 8 сеп. 2020
595 четения

Мирослав Ангелов от “Мегапорт” стана победител в осмото издание на Планинско състезание “Раховец Лясковец 2020”. Надпреварата бе трети кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Трасето, което трябваше да преминат състезателите, бе с дължина 3350 м, с денивелация 210 м и 7,5 % наклон – едно от техничните трасета в страната.
Победителят Мирослав Ангелов със своята “Шкода Фабиа R5” спечели и трите манша и с общ резултат 6:21.750. Състезателят, който бе сочен за фаворит още преди началото на надпреварата, подобри миналогодишния си резултат, когато отново триумфира с купата.
Битката за второто и третото място обаче беше много оспорвана. Втори стана Косю Йорданов от “Грийн фокс моторс” с “Рено Меган”, а трети – Искрен Веселинов от “Даниел Рейсинг” с “Хонда Сивик”. При отборното класиране първи е тимът на “Мегапорт”, следван от Стара Загора и “Грийн фокс моторс”. В състезанието бяха излъчени победители в общо 9 класа.
Купите на победителите бяха връчени от заместник-кметовете на двете общини съорганизатори – Росица Господинова и Стефчо Алипиев, и от президента на АСК “Етър рейсинг” Димитър Стефанов.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново