Министър Красен Кралев връчи почетен плакет на Тинко Банабаков

Публикувано на пт, 21 авг. 2015
224 четения

Красен Кралев връчи почетен плакет на Тинко Банабаков

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отличи медалистите от Европейското първенство по бокс за мъже, което се проведе в Самоков. Сред наградените спортисти с почетен плакет бе и великотърновецът Тинко Банабаков. Състезателят на БК “Ивайло ВТ” завоюва бронзов медал в категория до 49 кг. Отличен беше и старши треньорът на националния отбор Михаил Таков.
“Много сме доволни от вашето представяне и аз ви благодаря за постигнатите резултати. Малко не достигна за още по-добри класирания, но вярвам, че това ще се случи на Световното първенство”, заяви министър Кралев.
Михаил Таков каза, че постигнатото е благодарение на дългогодишна работа, която вече дава резултат. На срещата в кабинета на министъра присъства и председателят на БФ бокс Красимир Инински, който заяви, че работи отлично с Красен Кралев и федерацията получава всичко, от което се нуждае.
На петимата медалисти и спечелилият квота за Световното първенство в Доха Симеон Чамов предстоят две седмици почивка, след което започват подготовка за шампионата на планетата.
“Имаме 2 седмици почивка и това е оптималното време, което можем да получим. Остава малко повече от месец до световното и няма как да се почива повече. Мисля, че това е достатъчно, за да се възстановим психически”, каза Тинко Банабаков, който и в сряда работеше за своята кондииция в боксовата зала на стадион “Ивайло”.
На този етап Тинко ще се готви в България за световното първенство, като най-вероятно само Тервел Пулев (до 91 кг) и Петър Белберов (над 91 кг) ще заминат на международен лагер в Украйна, специализиран за боксьори в тежките категории.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново