Иван Попов получи почетния знак на Община Свищов

Публикувано на пт, 21 авг. 2015
265 четения

Иван Попов получи почетния знак на Община Свищов

Почетния знак на Община Свищов получи лекоатлетът Иван Попов. Отличието му бе връчено от кмета Станислав Благов. Иван Попов е сред най-талантливите лекоатлети на град Свищов и е национален състезател. Роден е на 19 юли 1991 г., завършил е СОУ “Николай Катранов”, чуждоезиков профил. Възпитаник е на легендарния треньор Желю Замфиров. През 2010 година е обявен за Спортист №1 на община Свищов. Многократен републикански шампион за юноши и за мъже в дисциплините 800 м, 1500 м и 3000 м. Участник в европейски и балкански първенства, има няколко бронзови отличия от Балканиади. От септември 2014 г. живее и тренира в Стара Загора, където се състезава за СКЛА “Берое”.
В знак на признателност и дълбоко уважение към завоюваните успехи кметът Станислав Благов връчи на лекоатлета почетен знак на Община Свищов.
“Искам да те заредя с любовта на Свищов. Да имаш успехи и занапред!”, пожела на лекоатлета Благов. Градоначалникът пое ангажимент Община Свищов да подкрепи финансово и част от подготовката на състезателя за новия сезон.
Иван Попов благодари за вниманието и похвали усилията на местната власт да работи за развитието на спорта в крайдунавския град чрез финансова подкрепа за клубовете и нови спортни площадки и игрища.
“Хубаво е, когато децата имат добри условия да спортуват и тренират! Това е много важно за тяхното развитие!”, категоричен бе младият лекоатлет.
Георги ГЪРЕВ
сн. Община Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново