Милен Василев се върна в “Ботев” (Вр)

Публикувано на пт, 15 ян. 2016
286 четения

Халфът Милен Василев се върна в “Ботев” (Враца), въпреки че бе дал дума на ръководството на “Етър” и бе обявен за ново попълнение на “виолетовите”. Днес Василев, който напразно бе очакван в понеделник на стадион “Ивайло” и чийто телефон в последните дни бе изключен, се появи на първата тренировка на врачанския отбор.
Общо 20 футболисти започнаха подготовка с врачани. От есенния състав останаха още трима – Деян Борисов, Георги Василев и Любослав Петров, плюс младите, играли предимно в турнира за купата. От Локо (Мз) пристигнаха вратарят Иван Иванов, защитникът Георги Павлов и таранът Тодор Чаворски. В отбора се завръщат Руслан Куанг, Радослав Георгиев, Найджъл Яниславов и стражът Христо Митов.
Напусналите основни играчи са седем – Радослав Анев и Ивайло Русев дойдоха в “Етър”, голмайсторът Ангел Русев е в “Кариана” (Ерден), където ще играе и защитникът Георги Георгиев. Халфът Цветан Варсанов започна подготовка с “Монтана”, а играещият пом.-треньор Георги Мечечиев ще последва Никола Мицански в “Спартак” (Пл).
Въпреки че “Ботев” (Вр) има 1 млн. лв. задължения към НАП и други длъжници, а от година насам сметките му са запорирани, новото ръководство обяви на пресконференция, че бюджетът до края на годината ще е 500 000 лв. (200 000 лв. общинска субсидия и 300 000 лв. от фирми и спонсори), като ще се търсят възможности за неговото увеличаване.
“Със спасяването на “Ботев”, който към момента има около 1 000 000 лв. задължения, ще дадем възможност на младите момчета да тренират и да се развиват. Моята идея като нов председател е да въведа финансова дисциплина, ред и справедливост. “Ботев” трябва да е в елита. Това е моята амбиция и на всички хора в спортно-техническия щаб”, заяви кметът на Враца Калин Каменов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново