Михаил Ганев с победа на треньорски семинар в Тетевен

Публикувано на пн, 8 Дек. 2014
366 четения

Михаил Ганев се нареди сред победителите в демонстративните срещи по време на треньорския семинар в Тетевен, посветен на свободната борба. Световният шампион от Москва 2010 е един от четиримата борци, които не допуснаха загуба в изиграните схватки.
В семинара, организиран за 4-та поредна година от Българската федерация по борба, участие взеха 38 треньори от 26 клуба в класическия стил и 48 специалисти от 43 клуба в свободния или общо 86. В практическата част се включиха треньорите на националните отбори начело със селекционерите Армен Назарян (класическа борба) и Валентин Райчев (свободна борба).
В сутрешния сеанс доц. Огнян Макавеев изнесе лекция на тема: “Единната програма за развитие на спортните клубове”. В практическите занимания се наблегна на усъвършенстване на комбинации от захвати в стойка.
Инициативата бе подкрепена и от треньорите, които дадоха примери от близото миналото. Сред лекторите по теоретични занятия бяха Цено Ценов, президент на Европейския комитет по борба (СЕЛА) и член на Бюрото на Международната федерация (UWW), Рашо Макавеев, Денислав Чамишки, д-р Стефан Стругаров и д-р Борис Борисов. Най-интересни сред дискутираните теми бяха “Борбата в училищата – като училищен спорт”, “Начин на финансиране на спортните клубове в България” и други.
Междувременно Радослав Великов и отборъта му “Кьолербах” остават на върха в класирането в отборното първенство на Германия по борба. След изиграване на срещите от 13-я кръг “Кьолербах” е едноличен лидер в класирането с 20 точки.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново