Георги Йорданов с бронзов медал от европейското по киокушин карате

Публикувано на пт, 5 Дек. 2014
855 четения

Сенсей Самир Мутишев с възпитаниците си от “Катана” в Арена “Самоков”

Бронзов медал от Откритото европейско първенство по киокушин карате спечели Георги Йорданов. В Арена “Самоков”, младата надежда на “Катана” се класира трети във възрастовата група деца 12-13 години в кат. до 50 килограма. Възпитаникът на сенсей Самир Мутишев надигра в първата си среща състезател от Гърция, а на полуфинала бе спрян от бъдещия европейски шампион – представител на Русия, и зае трето място в крайното класиране. Георги Йорданов е ученик в СОУ “Вела Благоева”. В същата възрастова група в категория 45 кг Галин Николов имаше малшанс да срещне руски каратист на старта. Възпитаникът на СОУ “Емилиян Станев” се представи силно и отстъпи по-точки след продължение.
При кадети (16-17 години) в категория до 68 кг Илиян Стребков бе спрян след продължение от арменски състезател, който стигна до финал. За Стребков това бе генерална репетиция преди световното първенство в Москва на 20 декември.
Ангел Ангелов, който на кантара тежеше 68,100 кг се пусна в по-тежката за него категория 68-78 кг при кадетите. На старта той се справи със значително по-тежък от него съперник от Англия след 2 продължения и кантар. На четвъртфинала проведе много силно мача с германец от руски произход, но съдиите дадоха предимство за противника. Над 300 състезатели от 24 държави, сред които водещите сили в този спорт на Стария континент – Русия и Армения, си оспорваха отличията.
“Много силно състезание. За съжаление състезателите ни имаха малшанс да срещнат руски и арменски каратисти и това ги лиши от по-предно класиране. Всички се представиха мъжки и заслужават висока оценка”, коментира сенсей Самир Мутишев.
Той отново изрази притеснението си, че състезатели от клуба са останали без зала за тренировки във Велико Търново и е под въпрос участието им в коледния турнир по карате в Стара Загора на 20 декември. За подготовката на Илиян Стребков за световното те ще търсят фитнес, в който да провеждат част от тренировките.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново