Медалист от олимпиадата в Барселона тренира боксьорите на “Локомотив”

Публикувано на ср, 13 ян. 2016
193 четения

Свилен Русинов

Боксовата легенда Свилен Русинов от началото на месец декември води подготовката на състезателите от боксов клуб “Локомотив” (ГО). Някогашният боксьор при свръхтежките е многократен шампион на България, вицешампион от световните първенства през 1991 и 1993 г., бронзов медалист на Олимпийските игри в Барселона през 1992 г., европейски шампион от първенството в Бурса през 1993 г. и носител на още два бронзови медала от европейско. Русинов е единственият българин, победил на ринга Виталий Кличко, като аматьор през 1994 г. в Бомбай. Играл е и с другия брат – Владимир, от когото има загуба с 1 точка на турнира “Странджа”.
“Клубът ни съществува от година и половина. Интересът към спорта бокс нарасна и децата се увеличиха. Чрез наши общи познати стигнахме до Свилен Русинов. В разговор с него стана ясно, че ние си търсим треньор, а той изрази желание да се занимава с децата. Така от началото на декември вече работим заедно, сподели президентът на БК “Локомотив” – Горна Оряховица” Анастас Начев.
“Клубът ни е нов, но искаме да се знае, че децата, които проявяват интерес към този спорт, могат да дойдат и да се запишат. Те ще работят под ръководството на квалифициран треньор, признат от Българската федерация по бокс. За да популяризираме спорта бокс, потърсихме и съдействието на Община Горна Оряховица. В лицето на заместник-кмета Йорданка Кушева срещнахме готовност за подкрепа и съдействие за срещи с директорите на училищата. На тези срещи ще представим бокса като спорт и се надяваме информацията да достигне до децата и техните родители”, каза още Анастас Начев.
Желаещите да тренират бокс деца над 12 г. могат да се запишат в клуба. Тренировките се провеждат всеки ден от понеделник до петък от 18.30 ч. в зала “Никола Петров”. Залата е напълно оборудвана и отоплена. На децата са предоставени всички условия за провеждане на тренировки.
“Виждам, че в Горна Оряховица са създадени отлични условия за тренировка на децата. Клубът има съдействието на Общината, както и подкрепата на фирми от местния бизнес. Желанието ни е чрез срещите с директорите на училищата да популяризираме спорта бокс, който може да се практикува както от момчета, така и от момичета. Всички, които имат интерес, са добре дошли да дойдат в залата, да видят, да потренират и ако покажат качества и преценят, че това е техният спорт – да останат. Целта ни е в Горна Оряховица да се сформира сериозна боксова школа. При мен тренират около 17 момчета и момичета. Виждам в тях наистина бъдеще, те имат талант. Със съвместни усилия се надявам да участваме на първенства и разбира се, да спечелим медали”, сподели треньорът Свилен Русинов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново