24 футболисти стартираха с “Локо” (ГО)

Публикувано на ср, 13 ян. 2016
417 четения

Ако не влезем в “А” група, ще се оттегля, заяви Сашо Ангелов.

“Вкарвам отбора в “А” група или си тръгвам”, заяви Сашо Ангелов

Подготовка за пролетния полусезон в “Б” група започна горнооряховският “Локомотив”. Преди първото занимание среща с футболистите имаха председателят на футболния клуб Даниел Костадинов и един от спонсорите Николай Рашков. Целта категорично е влизане в “А” група.
24 футболисти се включиха в първата тренировка, от тях четирима бяха юноши на клуба, състезаващи се в националната група до 19 години. Това са капитанът на тима Пламен Илиев, Даниел Йорданов, Мико Кръстев и Людмил Иванов. От основния състав на “железничарите” липсваше единствено Иво Харизанов, който има лек здравословен проблем и ще се включи до 3-4 дни. Напуснали засега няма, всичко зависи от това колко ще са новите попълнения.
Единственото ново име на първото занимание бе дошлият на проби 20-годишен Антонио Стилянов. Той е юноша на ЦСКА, играл в Германия и е десен бек. Индивидуални занимания водеше вратарят Радослав Рашков, който започва постепенно с натоварванията след тежката контузия и бъдещето ще покаже кога ще е готов за пълноценни тренировки.
“От утре до събота – двуразови тренировки. Следва почивка от един ден и продължаваме по два пъти. Направихме 32 дена почивка и трябва да вдигнем темпото. Натискаме в началото и от февруари започваме с контролните мачове”, коментира старши треньорът Сашо Ангелов.
Наставникът призна, че смята да работи в първенството с около 20 играчи. Четири ще са новите попълнения, освободени ще има едва след тяхното идване. Това обаче трябва да стане до три-четири дена, не повече, за да има време за сглобяване на отбора.
Предвидени са три контролни срещи, все на чужд терен. Първата контрола на локомотивци ще бъде на 23 януари. Те играят в Казанлък срещу местния третодивизионен тим “Розова долина”. На 27-и гози месец “железничарите” ще гостуват на “Ботев” в Гълъбово, а на 30-и – на “Загорец” в Нова Загора. Възможно е на 2 февруари да има още една проверка. От 6 до 16 февруари “Локомотив” заминава на турнир в Балчик, където ще изиграе още 4 мача. По програма турнирът е в две групи по 4 тима, така че локомотивци ще имат три срещи в групата и после още една за разпределението на местата в класирането.
“Играем контроли навън, защото у дома не става нито за мачове, нито за тренировки.
Колко пъти вече казвах: да дойде някой от управата и да види каква кал газим. Не става засега с терените, но нали и аз трябва като треньор да си свърша работата и да влезем в “А” група. Като не мога, ще си тръгна”, заяви Сашо Ангелов.
На въпрос дали това означава, че ще подаде оставка, ако “Локо” (ГО) не влезе в “А” група, той отговори: “Абсолютно”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново